Üç Düğmeli Kız Çocuk Hırkası


kız çocuk hırkasıNot: Malzemeler ve renk numaraları nakoya göre verilmiştir.Siz istediğiniz renk ve malzemeleri kullanabilirsiniz.
Yapılışı:ARKA: 70 ilmek başlanır ve 3 cm prinç örülür. Düz örgüye geçilerek beden boyu 32 cm’de kol evi için yanlardan 3+2+1 ilmek kesilir. 15 cm daha örülerek arka yaka için ilmekler ortalanarak 14 ilmek, omuzlarda kalan 23′er ilmek üç kademede kesilerek biti rilr.
ÖN: 38 ilmek başlanır ve 3 cm pirinç örülür. Ön bordur için 5 ilmek pirinç örülmeye devam edilir. Beden boyu 28 cm’e kadar düz, sonrasında 2 sıra haraşo, 2 sıra düz örülür. Kol evi için yanlardan 3+2+1 ilmek kesilir. Daha sonra 4 düz 4 ters şeklinde dizilerek düz örülen ilmekler her düz sırada burulur. 11 cm daha örülerek ön yaka için 4+3+2+1 ilmek kesilir. Kol evi 15 cm’e tamamlanarak omuzlarda kalan 23 ilmek üç kademede kesilerek bitirilir.
KOL: 36 ilmek başlanır ve 3 cm pirinç örülüp düz örgüye geçilir. Her 2 cm’de bir l’er ilmek artışla 54 ilmeğe ulaşılır. Kol evi için yanlardan 3+2+1 ilmek kesilerek her sırada yanlardan l’er ilmek kesilmeye devam edilir. Tepede kalan 8 ilmek kesilerek bitirilir.
YAKA: Yaka kenarından şişe 65 ilmek toplanarak 7 cm pirinç örülüp bitirilir.
sema 2

Araba Resimleri

Yeni Araba Resimleri

Lezzetli Yemek Tarifleri

Modaner

Gebelik - Hamilelik

Örgü Modelleri

Counters

Örgü Modelleri: Üç Düğmeli Kız Çocuk Hırkası.
Sitemap