Boyundan Bağlı Elbise Motifleri

Malzeme: Serin
Renk No: 2880 (4 yumak)
Tığ No: 3.5
Örgü Şekli: Sık iğne, trabzan, zincir
Not: Bu özel elbise modelimizi yaparken ankonun malzeme ve renk numaralarını kullandık. Örneğimizin diyagramını anlatımımızın sonuna ekledik.
Yapılışı: BÜSTİYER BÖLÜMÜ YAPILIŞI: 3no.lu diyagram uygulanarak 2 adet örülür. Askılar 50′şer cm daha örülüp, bitirilir.
ETEK KISMI: Büstiyer olarak örülen iki motif yanyana getirilir, üzerine 1 no.lu diyagramın ilk 3 sırası 13 cm örülür, 4.sırasından itibaren 17 cm örülür. Etek kısmının genişlemesi için, diyagRanıdaki A ve B uygulanarak işaretlenen bölümlerin arasına önce; 2 zincir çekilir.
5 sıra örülüp 4′er, 5 sıra örüldükten sonra 6′şar adet zincir çekilerek örgüye devam edilir. Beden boyu büstiyerin alt kısmından itibaren 61 cm olduğunda diyagramdaki A ve B olarak işaretli kısım uygulanır, aralarına 4′er zincir çekilir. Toplam 8 cm örülüp, bitirilir.
OYA YAPILIŞI: Yaka etrafına ve askıların etrafına; alt sırada bulunan zincirin içine 1 sık iğne yapılır, yanındaki zincire geçilir, aynı yere batılarak 5 adet trabzan yapılıı, 3 zincir çekilir, avnı vere batılarak sık İğne yapılır, yanındaki zincire geçilir, aynı yere batılarak 5 adot İrabın yapılır, 3 zincir çekilir, nynı
yere batılarak sık iğne yapılır…şeklinde oya yapılır.
Diyagram:

Araba Resimleri

Yeni Araba Resimleri

Lezzetli Yemek Tarifleri

Modaner

Gebelik - Hamilelik

Örgü Modelleri

Counters

Örgü Modelleri: Boyundan Bağlı Elbise Motifleri.
Sitemap